Heatherhill

Heatherhill: De færreste ved, hvor Unnerup ligger – for slet ikke at tale om Espegård området. Men hvis man nævner, at sommerhuset ligger inde i landet – en dejlig gåtur fra Heatherhill i Rågeleje – nikker de fleste og ved, at placeringen er attraktiv.

Indenfor et par kilometer findes der benzintank, byggemarked, købmand og supermarkeder, der har åbent fra tidligt til silde. Skal der shoppes tilbyder både Helsinge og Gilleleje alle slags butikker.

Kort over området

Dyrelivet

Fuglelivet er rigt og skov og moseområderne tiltrækker mange dyr, som man kan se på nært hold. Det er ikke sjældent første kig ud af vinduet en forårsmorgen byder på synet af en fasan eller råvildt. Det er ikke tilladt at fiske i åen – med mindre man er medlem af Helsinge Lystfiskerforening.

Åen

Åen kan gå over sine bredder! En gang eller to, i hvert årti, sker det, at Højbro Å går over sine bredder, hvis Moder Natur viser sig fra sin værste side. Sidst skete det i december 2015, hvor voldsomt uvejr og dage med regn, regn, regn var mere end, åen kunne afvande. Billedet er fra den sidste del af Plovmandsvang, som lå under vand i en uges tid.